Raad van State achter biogasinstallatie BVA

Als het aan Henk Ormel van biogasvereniging Achterhoek (BVA) ligt, staat er volgend jaar een biogasinstallatie in Varsseveld. De Raad van State bepaalde woensdag dat de vergunning ervoor alsnog wordt verleend.

Raad+van+State+achter+biogasinstallatie+BVA
© Han Reindsen

BVA- voorzitter Ormel is enorm opgelucht. 'Het besluit van de Raad van State is onherroepelijk. Nu kunnen we verder. Het concept ligt klaar, we gaan op zoek naar financiers. Als het meezit, staat er eind volgend jaar een biogasinstallatie in Varsseveld.'

Weerstand

Er is jaren gesteggeld over de vergunning voor de bouw van de biogasinstallatie. Het gaat om een initiatief van ruim honderd Achterhoekse boeren. Ze zijn al sinds 2005 op zoek naar een rendabele biogasproductie in de regio.

Het plan is om op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld een biogasinstallatie te bouwen. De installatie moet jaarlijks 100.000 ton mest en 50.000 ton coproducten verwerken.

Veel weerstand

Het initiatief stuitte op veel weerstand van milieuorganisaties en omwonenden met jarenlange procedures tot gevolg. Maar deze week bepaalde de hoogste rechter dat er toch een vergunning komt voor de bouw van de installatie.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer