Twaalf projecten moeten biogasinstallatie opkrikken

In het provinciehuis in Assen is vanmiddag het startsein gegeven voor twaalf projecten die de rentabiliteit van biogasinstallaties moeten verbeteren. Dat gebeurt op boerderijen in zowel Groningen, Drenthe als in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Twaalf+projecten+moeten+biogasinstallatie+opkrikken
© Point to Point Communicatie

Het gaat om zowel technische verbeteringen aan de installaties zelf als om innovatie aan de reststoffen die vrij komen bij vergisting van mest en hulpstoffen. 'De installaties staan onder druk, we willen ze helpen bij het zetten van een stap omhoog', zegt Meis van der Heide van provincie Groningen. 'Zowel verdere verwaarding in de keten, als in productiewaarde van biogas.'

De projecten worden gefinancierd uit het Nederduitse Interreg-programma. De resultaten ervan worden de komende tijd afzonderlijk gepresenteerd aan onder andere de agrarische sector. De bedoeling is zo een sneeuwbaleffect te creëren. 'Het is tijd voor nieuw bloed', aldus Van der Heide.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer