Twaalf+projecten+moeten+biogasinstallatie+opkrikken
Nieuws
© Point to Point Communicatie

Twaalf projecten moeten biogasinstallatie opkrikken

In het provinciehuis in Assen is vanmiddag het startsein gegeven voor twaalf projecten die de rentabiliteit van biogasinstallaties moeten verbeteren. Dat gebeurt op boerderijen in zowel Groningen, Drenthe als in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Het gaat om zowel technische verbeteringen aan de installaties zelf als om innovatie aan de reststoffen die vrij komen bij vergisting van mest en hulpstoffen. 'De installaties staan onder druk, we willen ze helpen bij het zetten van een stap omhoog', zegt Meis van der Heide van provincie Groningen. 'Zowel verdere verwaarding in de keten, als in productiewaarde van biogas.'

De projecten worden gefinancierd uit het Nederduitse Interreg-programma. De resultaten ervan worden de komende tijd afzonderlijk gepresenteerd aan onder andere de agrarische sector. De bedoeling is zo een sneeuwbaleffect te creëren. 'Het is tijd voor nieuw bloed', aldus Van der Heide.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer