SADC Solarpark Groene Hoek in gebruik genomen

Wethouder Duurzame Ontwikkeling John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer heeft samen met de betrokken zakelijke partners de officiële opening verricht van het SADC Solarpark Groene Hoek.

SADC+Solarpark+Groene+Hoek+in+gebruik+genomen
© SolarEnergyWorks

Het zonnepark is 25 hectare groot en telt 125.000 zonnepanelen. Het bedrijf SolarEnergyWorks ontwikkelde en exploiteert het voormalig agrarische gebied dat eigendom is van Schiphol Area Development Company (SADC).

De opgewekte stroom wordt geleverd aan Eneco en staat gelijk aan de energiebehoefte van 4500 huishoudens. Ter gelegenheid van de officiële opening zond BNR Nieuwsradio live het programma 'BNR Zakendoen' uit vanaf de locatie.

Lange weg

Voor CEO Marc van Velzen van SolarEnergyWorks is het project het paradepaardje van het bedrijf in Nederland: 'We zijn hiervoor met de gemeente een redelijk lange weg ingeslagen. In samenwerking met provincie Noord-Holland en SADC is het gelukt om dit uiteindlijk te realiseren.'

Het eerste deel van het aangelegde zonnepark is goed voor 15 MegaWatt. De verwachting is dat vanaf oktober 2018 het tweede deel wordt gebouwd. Hiervoor is inmiddels een subsidie toegekend.

275.000 panelen

Op een gebied ter grootte van 50 hectare liggen er straks dan 275.000 zonnepanelen met een capaciteit van ruim 33 MegaWatt, oftewel energie voor zo' negenduizend huishoudens. 'Daarmee is het straks een van de grotere zonneparken in Nederland.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer