Milieudefensie+wil+met+petitie+meer+duurzame+melkproductie
Nieuws
© Gérard Damoiseaux.

Milieudefensie wil met petitie meer duurzame melkproductie

Milieudefensie heeft dinsdag het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) een petitie aangeboden waarin zij pleit voor 'duurzaam geproduceerde melk voor een eerlijke prijs'. De petitie is ondertekend door 55.000 mensen.

Volgens Milieudefensie hebben Jumbo, Aldi en Albert Heijn dankzij de campagne Eerlijke Melk toegezegd de melk van hun huismerk te verduurzamen. Het CBL, de koepelorganisatie voor supermarkten is gevraagd de supermarkten die achterblijven, aan te moedigen om verder werk te maken van duurzaam geproduceerde melk.

Duurzaam geproduceerde melk komt volgens Milieudefensie van bedrijven waar de koeien zoveel mogelijk in de wei lopen, de koeien voer krijgen dat lokaal verbouwd wordt en de melkveehouder rekening houdt rekening met de weidevogels op zijn land.

Ook moeten bedrijven over voldoende grond beschikken om hum mest te kunnen plaatsen zonder het milieu te belasten. Voorwaarde is daarbij ook dat de melkveehouder een eerlijke prijs krijgt voor zijn inspanningen. De organisatie noemt daarbij een melkprijs van 43 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer