The+Greenery+neemt+nieuw+dc+in+gebruikt
Nieuws
© The Greenery

The Greenery neemt nieuw dc in gebruikt

The Greenery heeft in Barendrecht een nieuw opslag- en productiecentrum van 24.000 vierkante meter in gebruik genomen. Het distributiecentrum (dc) bevat onder meer rijpingscellen en productielijnen.

Met het gebouw, dat is gekoppeld aan de in 2016 opgeleverde locatie, krijgt The Greenery de beschikking over onder andere 27 laad- en losdocks, opslag, een productieruimte, diverse koel- en rijpingscellen, kantoren en personele ruimtes wat de nodige efficiency in het logistieke proces oplevert.

Het dak van het pand wordt, net als de eerder opgeleverde locaties, voorzien van zonnepanelen voor een duurzame energievoorziening. De verpakkingslijnen worden komende weken geplaatst, zodat alles gereed is, voordat de drukte van het Hollandse seizoen losbarst.

Ketenregisseur

Edwin Poldervaart, directeur Logistiek van The Greenery, zegt dat de nieuwbouw bijdraagt aan de ambitie van het groente- en fruitbedrijf om 'als duurzame ketenregisseur een actieve bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving door verse groenten en fruit bereikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen'.

In het nieuwe dc zal The Greenery zich verder richten op de toekomst. Het bedrijf acht technische innovatie noodzakelijk om als organisatie mee te gaan in een snel veranderende omgeving waarin digitalisering, automatisering en robotisering centraal staan. The Greenery voert al vanaf begin 2017 testen uit met robots en verwacht dit jaar de eerste robots in gebruik te nemen.

Fase III

Medio april start The Greenery met de voorbereidingen voor uitvoering van fase III. In deze fase wordt het laatste bestaande gebouw afgebroken waarna, aansluitend op fase II, het laatste onderdeel van de totale nieuwbouw wordt gerealiseerd. Na afronding van het totale project staat er begin 2019 een modern en duurzaam retaildistributiecentrum van 40.000 vierkante meter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer