The+Greenery+verdubbelt+netto%2Dresultaat
Nieuws
© The Greenery

The Greenery verdubbelt netto-resultaat

The Greenery, de afzetorganisatie van groente, fruit en paddestoelen in Barendrecht, heeft zijn winst in 2016 verdubbeld.

Het netto-resultaat steeg van 4,1 miljoen euro in 2015 naar 9 miljoen euro in 2016, blijkt uit het jaarverslag van het concern. De verbetering van de winst was mede te danken aan kostenverlagingen, waaronder geringere financieringslasten. Volgens The Greenery heeft het bedrijf in het verslagjaar 2016 op succesvolle wijze verdere uitvoering gegeven aan het strategisch plan 2014-2018.

Lagere omzet

De omzet van het concern daalde naar 1,03 miljard euro doordat het volume dat werd verhandeld, kleiner was dan in 2015. De teruggang was 12,5 procent. Daarentegen was het prijsniveau gemiddeld 6,5 procent hoger dan in het voorgaande jaar. Slechte weersomstandigheden hadden een positief effect op de prijzen van veel groente en fruit.

Volgens de directie van het bedrijf hebben nagenoeg alle leden hun lidmaatschap in 2017 voortgezet, met uitzondering van telers die stopten met hun bedrijfsvoering.

Vooruitzichten

Op basis van de ontwikkeling van het ledenvolume verwacht de directie dat de totale afzet in 2017 licht zal dalen. 'Het streven blijft om het ledenvolume te laten stijgen', aldus het bedrijf. Daarvoor heeft coöperatie Coforta in 2016 het lidmaatschap aantrekkelijker gemaakt. Voor de afzet aan retailklanten voorziet het bedrijf een verdere groei.

De directie verwacht in 2017 een verdere verbetering van de winst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer