Gelderland zoekt experimentele boeren

Provincie Gelderland stelt in Park Lingezegen 13 hectare grond beschikbaar voor experimenten met nieuwe landbouwtechnieken die de bodem verbeteren. Het provinciebestuur zoekt daarvoor innovatieve boeren en start-ups.

Gelderland+zoekt+experimentele+boeren
© Peter van Houweling

De proefprojecten moeten zich bezighouden met het ontwikkelen van bodemvriendelijke landbouwtechnieken. Park Lingezegen ligt tussen Arnhem en Nijmegen.

De grond wordt voor vijf jaar uit de verkoop gehaald en beschikbaar gesteld voor experimentele landbouw en meerjarig verpacht. Daardoor kan de pachter beter experimenteren en bijvoorbeeld een deel van de grond een jaar braak laten liggen.

Voedselbos

In Park Lingezegen worden meer initiatieven ontwikkeld voor natuurlijke voedselproductie, zoals de verschillende voedselbossen. Dat zijn aangelegde bostuinen met eetbare planten, vruchtdragende bomen en struiken waar de natuur de ruimte krijgt. Dit experiment past daar goed bij.

Geïnteresseerden kunnen zich binnenkort inschrijven op de website pachtgrond.nu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer