%27Industrie+en+veehouderij+aparte+dossiers%27
Nieuws
© Jasper Schel

'Industrie en veehouderij aparte dossiers'

De Brabantse VVD vindt niet dat gedeputeerde Johan van den Hout (SP) de Provinciale Staten eerder had moeten informeren over het stikstofrapport van het Bestuurlijk Platform Omgevingsrecht. 'Moet elke gedeputeerde dan alle informatie doorsturen die ze tot hun beschikking hebben?', zegt VVD Statenlid Wilma Dirken.

Vrijdagavond vond een extra Statendebat van de provincie Noord-Brabant plaats over het stikstofrapport van de Brabantse industriesector en de informatievoorziening daarover richting PS.

De oppositie had dit debat aangevraagd omdat Van den Hout (Ecologie en Handhaving) eind vorig jaar het bewuste rapport heeft verspreid en niet, zoals de oppositie graag had gezien, al direct toen het rapport gereed was in december 2016.

'Twee verschillende onderwerpen'

De oppositie, onder leiding van ChristenUnie-SGP, had de informatie graag gehad vóór het debat over de maatregelen tegen de veehouderij op 7 juli 2017. Maar volgens Wilma Dirken was dat niet nodig. 'De industrie en de veehouderij zijn twee heel verschillende onderwerpen.'

Deze uitspraak wekt de nodige verbazing in de Statenzaal, zo bleek uit de reactie van onder meer PVV-Statenlid Alexander van Hattem. 'De PAS is toch echt één instrument.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer