'Grenzeloze arrogantie van gedeputeerde'

%27Grenzeloze+arrogantie+van+gedeputeerde%27
© Nieuwe Oogst

De gemoederen tijdens het stikstofdebat van de provincie Noord-Brabant over het stikstofrapport over de industriesector raken behoorlijk verhit. PVV-Statenlid Maikel Boon noemt het achterhouden van informatie door gedeputeerde Johan van den Hout een 'politieke doodzonde'.

'Dit is van een grenzeloze arrogantie van Van den Hout. Ik bepaal zelf wel of de informatie uit het rapport al dan niet relevant is', zo doelt Boon op het feit dat bewuste onderzoek naar de stikstofvergunningen van de Brabantse industrie niet direct met Provinciale Staten gedeeld is.

'Aan niet-integere gedeputeerden heeft Brabant geen behoefte', fulmineerde Boon. Hij riep de partijleider van de SP-fractie op om 'dit zooitje niet meer verkiesbaar te stellen.' Daarop riep commissaris van de koning Wim van de Donk hem een halt toe vanwege 'ongepaste aantijgingen.'

'Ik bepaal zelf wel of de informatie al dan niet relevant is'

De coalitiepartijen SP, PvdA, D66 en VVD houden Van den Hout uit de wind op de aanval van de oppositiepartijen. De informatie uit het rapport over de industrie was volgens alle woordvoerders niet van belang voor het veehouderijdebat op 7 juli 2017. 'Die informatie had ik niet nodig bij het landbouwdebat', zo stelt onder meer Martijn de Kort van PvdA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer