ForFarmers neemt belang in Poolse Tasomix

ForFarmers heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaren van het Poolse bedrijf Tasomix om 60 procent van de aandelen over te nemen.

ForFarmers+neemt+belang+in+Poolse+Tasomix
© ForFarmers

Met deze transactie wordt ForFarmers nu actief in vijf landen. De overname wordt, bij goedkeuring van de Poole mededingingsautoriteiten, binnen drie maanden afgerond. Tasomix is een veevoerbedrijf dat voornamelijk actief is in de pluimveesector.

Deze stap is in lijn met de ForFarmers Horizon 2020-strategie om zowel autonoom als door overnames te groeien binnen Europa en de omringende regio's. Via Tasomix heeft ForFarmers toegang tot een Europese markt met een bovengemiddelde groei in de attractieve pluimveesector.

Vleeskuikenproducent

Polen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de grootste vleeskuikenproducent in Europa; het bedient de lokale markt en exporteert voornamelijk naar EU-landen. Yoram Knoop, CEO ForFarmers: 'We zijn blij met deze eerste stap die we in Polen zetten. We zien kansen om de kennis die binnen Tasomix aanwezig is in te zetten in onze organisatie en anderzijds om onze operationele ervaring breder te kunnen gebruiken in Polen.'

'Daarnaast versterken we met deze stap ons aanbod op het gebied van pluimvee. We zien ernaar uit om onze krachten te bundelen met het kundige lokale managementteam, dat aan zal blijven, om samen de positie van Tasomix in de Poolse markt nog verder te versterken.'

Twee locaties

Door deze transactie verkrijgt ForFarmers een 60 procent aandeel in een bedrijf met twee operationele productielocaties en één nieuwe fabriek die momenteel in aanbouw is. De fabrieken die al operationeel zijn, bevinden zich in Biskupice Oloboczne (circa 250 km ten zuidwesten van Warschau) en in Myslibórz (circa 200 km ten westen van Warschau).

Deze fabrieken hebben een gezamenlijke capaciteit van circa 450 kiloton. Ze produceren voornamelijk voer voor pluimveehouders, maar richten zich ook op rundvee- en varkenshouders. Het hoofdkantoor van Tasomix bevindt zich in Biskupice Oloboczne, naast de fabriek.

Leveringscontract

De voerfabriek die nu in aanbouw is in Pionki (circa 110 km ten zuiden van Warschau) heeft een maximale capaciteit van ongeveer 350 kiloton en zal volgens planning later dit jaar open gaan. Het is de bedoeling dat deze fabriek voer gaat produceren voor een specifieke pluimvee-integratie, waaraan de eigenaren van Tasomix gelieerd zijn. Met deze integratie is een leveringscontract gesloten.

Daarnaast zal de fabriek in Pionki zich richten op de vrije markt voor pluimvee-, varkens- en rundveehouders. Tasomix heeft in 2016 pakweg 395 kiloton voer verkocht, dat in de twee operationele fabrieken is geproduceerd, en heeft daarmee een omzet behaald van 429 miljoen Poolse Zloty (op dit moment ongeveer 103 miljoen euro) en een genormaliseerde EBITDA van ongeveer 34 miljoen Zloty (op dit moment ongeveer 8 miljoen euro)..

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer