FromFarmers+verkleint+belang+in+ForFarmers
Nieuws
© Euronext

FromFarmers verkleint belang in ForFarmers

Coöperatie FromFarmers heeft een minderheidsbelang in ForFarmers. Het aandeel daalde tot 49,99 procent. Dat meldde de coöperatie vrijdag aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het kapitaalaandeel van FromFarmers bedroeg op 31 december 2016 nog 53,2 procent. Ondanks die daling, blijft de coöperatie het stemrecht uitoefenen voor het kapitaalbelang dat Stichting Beheer- en Administratiekantoor ForFarmers in ForFarmers heeft.

Het stembelang dat de de coöperatie daarmee nu in ForFarmers heeft, bedraagt daarom nog 58,12 procent. Daarmee blijft het prioriteitsaandeel dat Coöperatie FromFarmers in ForFarmers heeft van kracht.

Kapitaalbelang

Het kapitaalbelang dat de coöperatie in ForFarmers N.V. heeft is gesplitst in een direct en een indirect belang. Het directe belang bedraagt op dit moment 17,5 procent. Het indirecte belang, dat 32,49 procent bedraagt, is in handen van de circa 4500 leden van Coöperatie FromFarmers in de vorm van participatierekeningen. Deze leden kunnen op elk moment zelf besluiten tot verkoop van hun participatierekening, of een deel ervan, via Euronext Amsterdam.

Zolang individuele leden het stemrecht over hun participatierekeningen niet opvragen, wordt het stemrecht uitgeoefend door de FromFarmers. De coöperatie kan ook steminstructie geven met betrekking tot het belang dat in handen is van de Stichting Beheer- en Administratiekantoor ForFarmers.

Stembelang

Het huidige stembelang van de Coöperatie is zodoende nu meer dan 50 procent: het resultaat van de optelling van het directe en het indirecte belang (49,99 procent) en het belang van de Stichting (8,13 procent) in ForFarmers.

De coöperatie is houder van het prioriteitsaandeel in ForFarmers N.V. Hierdoor heeft de coöperatie bepaalde voorrechten. Bij een aantal bedrijven gaat het vaak om bijvoorbeeld de benoeming van directie en commissarissen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer