ForFarmers+verkoopt+akkerbouwactiviteiten+aan+CZAV
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers verkoopt akkerbouwactiviteiten aan CZAV

CZAV neemt met ingang van 5 februari de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers over voor een investeringsbedrag van 5,65 miljoen euro.

Het gaat hierbij om de niet veevoer-gerelateerde producten, zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden, die ForFarmers aan Nederlandse akkerbouwbedrijven levert. Naast de activiteiten neemt CZAV ook een bijbehorende opslaglocatie over. De totale akkerbouwomzet van ForFarmers bedraagt ongeveer 13 miljoen euro per jaar.

De verkoop van de akkerbouwactiviteiten past geheel in de strategie van ForFarmers, die zich volledig wil richten op de veehouderijsectoren. Wel blijft de coöperatie zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen aan klanten verkopen voor de teelt van ruwvoer.

Tien medewerkers

De overgenomen akkerbouwactiviteiten zullen overigens worden ondergebracht in het nieuw op te richten bedrijfsonderdeel Agriant. Voor de tien direct betrokken medewerkers van ForFarmers betekent de verkoop dat zij in dienst komen van Agriant.

In een reactie zegt Antoon van Vugt, algemeen directeur van CZAV, dat de overname van de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers zorgt voor een ruimere dekking in Nederland. 'Het geeft ons bovendien een breder netwerk. Dit past bij ons streven om toonaangevend te zijn in de agrarische sector.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer