Hazenberg+wint+Innovatieprijs+met+vogelgriep%2Dpreventie
Nieuws
© Studio Kastermans

Hazenberg wint Innovatieprijs met vogelgriep-preventie

Pluimveehouder Hans Hazenberg in Abbega (Friesland) is gisteren in Arnhem uitgeroepen tot de Agrarisch Innovator van 2017.

Hazenberg bracht bij de luchtinlaten van zijn stallen windbreekgaas aan om insleep van virus via stof en veren te voorkomen. Hij ontving de prijs - een reischeque van 2500 euro plus een week bedrijfsverzorging - uit handen van vakjury-voorzitter Han Swinkels.

De winnaar kreeg 22 procent van de ruim 2600 stemmen die het publiek uitbracht op acht door een vakjury gekozen innovaties van het innovatiefonds van ForFarmers en Boerderij. Melkveehouder Wibe van Vliet kreeg voor zijn doorontwikkeling van de precisiebemester 21 procent van de stemmen, pluimveehouder Roan Boon scoorde 16 procent met zijn anticondensor.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer