Rijk onderzoekt aanpak bodemdaling Groene Hart

De Groene Hart-regio, het Rijk en de provincie gaan onderzoeken hoe ze de bodemdaling in het Groene Hart kunnen aanpakken. Daarvoor willen de partijen tot een regiodeal komen en daarin landelijke, regionale en lokale inspanningen bundelen.

Rijk+onderzoekt+aanpak+bodemdaling+Groene+Hart
© Koen van Wijk

Dat is deze week afgesproken tijdens een werkbezoek van minister Carola Schouten (Landbouw), staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en waterstaat), regiobestuurders en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra aan het Groene Hart.

Zodra de Kamerbrief over de regiodeals beschikbaar is, wordt een nader voorstel voor een regiodeal uitgewerkt en ingediend bij het Rijk. De bewindslieden bevestigden dat bodemdaling in toenemende mate op aandacht vanuit de Rijksoverheid kan rekenen.

Proeftuin

Het Groene Hart wil als proeftuin van Nederland fungeren voor de aanpak van bodemdaling. Daarbij is een verankering nodig van kennis, maatregelen en (proef)activiteiten in een grootschalig regionaal gebied.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een kennis- en bezoekerscentrum, oplossingen voor bestaande woningen en innovatieve ideeën voor nieuwbouw en om een bodemdalingsbestendig businessmodel voor agrarische bedrijven. Hierdoor kan het Groene Hart als inspiratie- en kennisbron dienen op landelijk en mogelijk ook internationaal niveau.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer