Margriet+53+levert+melk+voor+beste+Groene+Hart+product
Nieuws
© Buitenverwachting

Margriet 53 levert melk voor beste Groene Hart product

Marrit Schakel en Bas van Rijn van Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade hebben met hun 'koespecifieke standyoghurt' de verkiezing Groene Hart Streekproduct 2017 gewonnen. De melk daarvoor kwam van Margriet 53.

Op de multifunctionele en biologische Boerderij Buitenverwachting worden zo'n vijftig koeien gemolken, waarvan de melk voor een deel wordt verzuiveld. Bij dit zuivelconcept weten consumenten precies waar hun voedsel vandaan komt, zo roemde de jury onder leiding van kok Pierre Wind het winnende streekproduct.

De Koespecifieke standyoghurt is yoghurt van de melk van één specifieke koe. De yoghurt van elke koe smaakt daardoor anders. De winnende inzending kwam in dit geval van blaarkop Margriet 53.

Oplegkaas

De tweede prijs ging naar Hoeve Waterrijk van familie Van der Poel in Rijpwetering met de Boeren Goudse Oplegkaas. Die zonden een authentieke kaas uit ongepasteuriseerde melk in die minimaal twee jaar gerijpt is. De familie won hiermee in 2008 en 2010 de verkiezing van beste Groene Hart Streekproduct.

Een opmerkelijke deelnemer was het Veenweide Innovatie Centrum uit Zegveld. Het kenniscentrum kreeg de aanmoedigingsprijs voor hun 'Groenhartig Lisdoddetaartje'.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer