PvdD+wil+geen+uitbreiding+varkensbedrijf+in+Groene+Hart
Nieuws
© Nieuwe Oogst

PvdD wil geen uitbreiding varkensbedrijf in Groene Hart

Provincie Zuid-Holland wil een ontheffing verlenen voor de bouw van een varkensstal in het open landschap van het Groene Hart in Woubrugge, gemeente Kaag en Braassem. De Partij voor de Dieren (PvdD) is hier fel op tegen en heeft het onderwerp op de agenda van Provinciale Staten gezet.

Het gaat hier om een uitbreiding van 1.160 naar 3.693 varkens. De uitbreiding van het varkensbedrijf is deze week besproken in de commissievergadering van Provinciale Staten. Behalve de Partij voor de Dieren en GroenLinks waren alle andere partijen voor de uitbreiding.

Argumenten PvdD

PvdD voert aan dat door schaalvergroting in de veehouderij het dierenwelzijn niet wordt verbeterd. De kans op een ziekte-uitbraak is groter, tanden en staarten worden afgeknipt en een 'megavarkenshouderij vormt een groot gevaar voor de volksgezondheid', aldus de PvdD.

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de PvdD in Provinciale Staten van Zuid-Holland: 'We moeten toe naar vermindering van de veestapel en een kleinschalige biologische veehouderij. Daar kunnen dieren hun natuurlijk gedrag vertonen en zijn ze vrij van pijn en stress.'

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer