Schouten+maakt+haast+met+nertsenvergoeding
Nieuws
© Michiel elands

Schouten maakt haast met nertsenvergoeding

De subsidieregeling sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij gaat in februari van start. LNV-minister Carola Schouten laat dat weten aan de Tweede Kamer.

Het ministerie bereidt al geruime tijd een subsidieregeling voor. Die moet nertsenhouders een tegemoetkoming bieden als ze wegens het naderend verbod van de pelsdierhouderij stoppen met hun bedrijf.

Drie jaar geleden is de regeling in ontwerp gepubliceerd, maar procedures rond staatssteun en politieke meningsverschillen zorgden daarna voor veel vertraging. Een probleem voor nertsenhouders is dat ze er alleen een beroep op kunnen doen wanneer ze nog niet gestopt zijn met hun bedrijf.

Gegadigden melden zich

Enkele pelsdierhouders hebben het ministerie al laten weten dat ze hun bedrijf gaan beëindigen en dat ze een beroep willen doen op de subsidieregeling. Daarom zet Schouten nu vaart in de subsidieregeling.

De Koning heeft het Besluit subsidiëring sloop- en ombouwkosten inmiddels ondertekend. Over enkele weken is publicatie in de Staatscourant te verwachten, waarna de regeling geopend kan worden.

Als de Kamercommissie voor LNV er nog veranderingen in wil aanbrengen, kan dat alleen door het afkondigen van een nieuwe algemene maatregel van bestuur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 1°
  10 %
 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
Meer weer