Minerale+olie+blijft+voor+poters+en+bollen+beschikbaar
Nieuws
© Alex J.de Haan

Minerale olie blijft voor poters en bollen beschikbaar

Toelatingshouder Certis Europe gaat ervan uit dat Olie H, een minerale olie, ook vanaf volgend jaar beschikbaar blijft voor de teelt van pootaardappelen en voor bloembollen. De toelating in fruit komt te vervallen.

Certis Europe verwacht dat de herregistratie van Olie H in het tweede kwartaal van 2018 wordt afgerond. Op het nieuwe etiket staan maximaal aantal toepassingen van twaalf keer voor pootgoed en vijfentwintig keer voor bloembollen.

De maximale dosering is 6,25 liter per hectare en het minimale interval tussen twee bespuitingen wordt zeven dagen. Verder geldt de restrictie dat minerale olie alleen gespoten mag worden in de periodes dat bijen niet actief zijn.

Opgebruiktermijn

Olie H met het oude etiket mag tot 1 juli 2018 worden verkocht en daarbij hoort een opgebruiktermijn tot 1 juli 2019. Het betekent in elk geval voor fruittelers dat ze het komend seizoen nog over minerale olie kunnen beschikken voor de insectenbestrijding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer