NAK handhaaft opnieuw pootgoedtarieven

De tarieven van keuringsdienst NAK voor pootgoedtelers worden ook komend jaar opnieuw niet verhoogd.

NAK+handhaaft+opnieuw+pootgoedtarieven
© NAK

NAK heeft in 2017 een goed financieel jaar gedraaid. Waarschijnlijk komt het bedrijfsresultaat uit op ongeveer 85.000 euro positief. Verder is het goede niveau van het eigen vermogen volgens NAK-directeur Eric Casteleijn voldoende aanleiding om de pootgoedtarieven gelijk te houden. Op de tarieven voor de keuringen voor zaaizaad wordt voor 2018 wel een inflatiecorrectie doorberekend.

Casteleijn gaf gisteren een toelichting op de financiële resultaten tijdens de eerste telersvergadering van NAK in Espel. De omzet en de bedrijfskosten van NAK zijn vergelijkbaar met vorig jaar. De solvabiliteit van de keuringsdienst bedraagt inmiddels 60 procent. Het is voor pootgoedtelers al het zesde jaar op rij dat de tarieven gelijk blijven.

Stijgende kosten

Voor komend jaar verwacht Casteleijn dat de omzet van de keuringsdienst gelijk blijft. De kosten zullen iets stijgen gaan vanwege het invullen van vacatures en investeringen in IT-oplossingen. De directie van NAK gaat daarom voor 2018 uit van een negatief bedrijfsresultaat van ruim 250.000 euro.

'Het ligt voor de hand dat we vanaf 2019 de pootgoedtarieven weer gaan indexeren', meldt Casteleijn aan de Flevolandse pootgoedtelers. 'Verder zullen we voor onze Erwinia-pilot ook een hectarebijdrage gaan vragen aan de pootgoedtelers. Dat onderzoek wordt nu nog betaald uit de exploitatie van de NAK', aldus Casteleijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer