Flink areaal bieten deze week nog gerooid

'Hoeveel hectare bieten er deze week is gerooid, durf ik niet te zeggen. Ik denk een flinke areaal, maar elk getal is een slag in de lucht', zegt Gert Sikken van Suiker Unie.

Flink+areaal+bieten+deze+week+nog+gerooid
© John Oud

In de eerste week van januari is het nog te rooien areaal bieten gedaald van 2.000 naar 1.800 hectare. 'In die week is het areaal nauwelijks gedaald', zegt Sikken.

Met de lichte vorst en het droge weer kwamen er deze week nieuwe kansen. 'Begin van de week waren er plekken waar het te hard heeft gevroren om te kunnen rooien. Bij bieten met vorstaantasting moesten telers met het rooien wachten tot eind van de week', aldus Sikken.

Suikergehalte

Vorige week liep het suikergehalte wederom iets terug naar gemiddeld 16,4 procent en het gemiddelde tot op heden daalde naar 16,8 procent. 'Onze prognose is dat we over de gehele campagne tussen 16,6 en 16,7 procent uit zullen komen', zegt Sikken. Het tarracijfer bleef met 13,5 procent hetzelfde als de week ervoor.

Inmiddels is 80 procent van de bieten verwerkt. Het einde van de campagne is voorzien op 7 februari voor Dinteloord en op 10 februari voor Vierverlaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer