Suikerbieten bijna allemaal gerooid

Suiker Unie denkt dat bijna alle suikerbieten zijn gerooid. Vanaf afgelopen weekend zat nog een kleine 3.000 hectare bieten in de grond, zo'n 3 procent van het totaal.

Suikerbieten+bijna+allemaal+gerooid
© Nieuwe Oogst

De bewaaromstandigheden voor de gerooide bieten zijn vrij gunstig, want er wordt nog geen vorst verwacht. Overdag is het wel relatief warm. Temperaturen tussen 0 en 8 graden zijn optimaal.

'Het blijft erg belangrijk om de kwaliteit van de bieten in de hoop te controleren. Zowel visueel als via het volgen van de temperatuur. Voorkom verrassingen als gevolg van te hoge temperatuur in de hoop en vorming van invertsuiker. Of erger nog: rotte bieten', adviseert Suiker Unie.

Door de langere bewaring is het suikergehalte van de aangevoerde bieten de afgelopen week met 16,7 procent wel lager dan de week daarvoor, toen was het nog 16,9 procent.

Bietenzaad

De bestelling van het bietenzaad voor komend jaar sluit op 5 januari 2018. Telers die nog bietenzaad willen bestellen, moeten dit zo snel mogelijk doen.

De agrarische dienst van Suiker Unie adviseert de telers om zich bij de areaalkeuze te richten op de toewijzing en opbrengst op basis van vijfjaargemiddelde. Bij dit laatste kunnen telers ook het jaar 2017 meenemen en mogen ook rekening houden met een trendmatige opbrengstverhoging van 1,5 procent per jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer