App wijst consument op gezond product

Een nieuwe app van het Voedingscentrum helpt consumenten met het maken van gezonde keuzes in de supermarkt. De app moet een bijdrage leveren aan een groter bewustzijn over wat wel of niet een gezond eetpatroon is.

App+wijst+consument+op+gezond+product
© Vidphoto

Volgens het Voedingscentrum laat onderzoek zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Consumenten vinden het bestuderen en vergelijken van verpakkingen – mede door de kleine lettertjes – vaak tijdrovend.

'De app maakt etiketten lezen veel makkelijker en leuker', zegt Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum. 'We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen; het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken.'

De app, die is gefinancierd door het ministerie voor Volksgezondheid, laat onder meer zien of producten in de schijf van vijf zitten en of ze veel of weinig zout en suiker bevatten.

Verse producten

Alleen producten met een barcode zitten in de database. Voor verse producten als verpakt vlees en groenten(mixen) is het afhankelijk van de door de supermarkten aangeleverde data of ze in de app voorkomen. Producten die op de winkelvloer verpakt worden zullen er over het algemeen niet in te vinden zijn.

Volgens het Voedingscentrum kent de app inmiddels 80 procent van alle supermarktartikelen. Alleen van Lidl ontbreekt nog het assortiment, daarvan ontvingen de app-bouwers nog geen productinformatie. Van Aldi is slechts een beperkt deel van het aanbod bekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer