KCB+verhoogt+tarieven+met+1%2C3+procent
Nieuws
© Nieuwe Oogst

KCB verhoogt tarieven met 1,3 procent

Het bestuur van het Kwaliteitscontrolebureau (KCB) heeft de tarieven voor 2018 vastgesteld. Vanwege de verwachte prijs- en loonstijgingen in 2018 is het noodzakelijk de tarieven voor 2018 met 1,3 procent te verhogen.

Het KCB houdt zich bezig met het inspecteren van verse groenten en fruit, snijbloemen en potplanten. Het is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder toezicht staat van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Extra verhoging

Het tarief voor verwerking inspectieaanvraagformulier voor Client import/export per zending gaat in verhouding nog meer omhoog en stijgt van 23,10 euro naar 38,50 euro. Het oude tarief is gebaseerd op een verwerkingstijd van 15 minuten, maar de verwerkingstijd is in de praktijk 25 minuten.

De extra benodigde tijd wordt veroorzaakt door het grote aantal wijzigingen die te maken hebben met de dynamiek tijdens het export- en importproces. Voor KCB reden om de de daadwerkelijke kosten te dekken met de extra verhoging voor het inspectieaanvraagformulier.

De volledige tarievenlijst voor 2018 is via de website van het KCB te raadplegen.

De drie tarieven voor diagnostisch onderzoek en afgifte EU communicatie-documenten zijn tarieven van de NVWA en Naktuinbouw. Het ministerie LNV heeft de hoogte van toeslag Client export voor 2018 niet gewijzigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  9° / 8°
  50 %
 • Zondag
  11° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 7°
  70 %
Meer weer