KOM en Qlip werken meer samen

De Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM) en Qlip B.V. werken sinds 1 november 2017 strategische samen. De samenwerking heeft onder meer betrekking op het ontwikkelen van sensortechnologie en de ondersteuning op ICT-gebied.

KOM+en+Qlip+werken+meer+samen
© Pieter Stokkerrmans

Stichting KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinning, -bewaring en –registratie op het melkveebedrijf. Qlip B.V. staat en gaat voor kwaliteitsborging in de zuivelketen.

Volgens Jan Bobbink, directeur van Qlip, is de samenwerking een logische stap en past deze in de strategie van Qlip. 'De activiteiten van Qlip en Stichting KOM sluiten naadloos op elkaar aan en de samenwerking zal veel synergie brengen. Zo versterkt het onze dienstverlening op het gebied van audits, inspecties en certificering.'

Hij vervolgt: 'Ook sluiten we met elkaar nog beter aan op de ontwikkeling van het gebruik van sensortechnologie om het productieproces op het melkveebedrijf beter te kunnen monitoren en te borgen. Beide organisaties behouden binnen de strategische samenwerking hun eigen identiteit en zelfstandigheid.'

Ondersteuning

'Door de samenwerking kan Stichting KOM de kennis en kunde van de Qlip organisatie benutten. Door de ondersteuning op het gebied van ICT en innovatie zijn er voor ons nu veel meer mogelijkheden en kunnen we ons blijven ontwikkelen', aldus Peter Huijsmans, directeur van de Stichting KOM.

'Doordat we daarnaast gebruik kunnen maken van andere ondersteunende afdelingen van Qlip, kunnen we onze focus blijven richten op onze kernactiviteit. De aanwezige kennis, ervaring en expertise binnen beide organisaties zullen elkaars dienstverlening rond de kwaliteitsborging in de zuivelketen versterken. Op deze wijze kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn', besluit Huijsmans.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer