%27Melksysteem+effici%C3%ABnter+en+goedkoper%27
Nieuws
© jth, nieuwe oogst

'Melksysteem efficiënter en goedkoper'

Het automatisch melksysteem efficiënter en goedkoper invullen. Dat is de insteek van een nieuw project van de LLTB en Wageningen UR.

Veel melkveehouders hebben bij de aanschaf van hun automatisch melksysteem een onderhoudscontract afgesloten. In dit project wordt bij twintig ondernemers gekeken of het onderhoud niet efficiënter kan.

Het project wil inzicht geven in de huidige onderhoudskosten van de verschillende merken en hoe die kosten zijn opgebouwd. Verder is er aandacht voor een efficientieslag met betrekking tot het huidige contract.

Gezamelijke inkoop

Ook wordt in het project gekeken naar de gezamelijke inkoop van onderdelen, waarbij de verplichting voor inkoop bij een vaste dealer wordt losgelaten. Tot slot wordt de optie om onderhoud los te koppelen van de dealer onderzocht.

De laatste jaren waren er vanuit de praktijk wel een aantal klachten over hoge onderhoudskosten van het automatisch melksysteem. De LLTB zoekt voor dit project nog deelnemers.

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer