Losse bekers geitenmelker Fullwood

De nieuwe generatie geitenmelkstallen van Fullwood is voorzien van de GO15. De geiten worden daardoor volgens de producent beter uitgemolken.

Losse+bekers+geitenmelker+Fullwood
© fullwood

De GO15 draagt volgens Fullwood bij aan meer comfort voor zowel de geiten als de melker zelf. Hierbij zijn de twee melkbekers niet aan elkaar gekoppeld.

Elke melkbeker is daardoor flexibel en kan zijn eigen optimale uierpositie kiezen, ongeacht de vorm van de uier.

Volledig uitgemolken

Door die flexibiliteit worden beide uierhelften gelijkmatiger en volledig uitgemolken. Dat tot tevredenheid van Martijn de Kruijf die sinds december 2015 met de Quick-Cap melkt.

'De melkbekers hangen er ontspannen onder waardoor de geit beter uitgemolken wordt. Ik heb nog geen mastitis, blauw uier of iets dergelijks gehad.'

Ergonomisch

De GO15 zorgt verder voor ergonomisch en vlot melken, stelt Fullwood. De geit wordt namelijk achterwaarts gemolken. Bovendien liggen de melkbekers altijd in dezelfde positie daar waar de melker ze verwacht; op ideale grijphoogte.

Zonder te bukken of te draaien wordt het melkstel onder de uiers geplaatst. Dat laatste ervaart ook De Kruijf. 'Het is heel eenvoudig aan te sluiten. Fysiek is het veel lichter.' Duizend geiten melken met één persoon is volgens Fullwood mogelijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer