64 ton illegale middelen in beslag genomen

In totaal 64.000 liter illegaal gewasbeschermingsmiddel heeft de NVWA donderdag en vrijdag in beslag genomen.

64+ton+illegale+middelen+in+beslag+genomen
© Nieuwe Oogst

Dat gebeurde tijdens een actie op verschillende plekken in Nederland, geeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aan (NVWA). De actie maakt deel uit van een onderzoek tegen een bedrijf dat wordt verdacht van het importeren en op de markt brengen van niet toegelaten middelen.

Bij de verdachte importeur werd 25 ton van het gewasbeschermingsmiddel gevonden. Bij distributeurs op vier andere locaties in Nederland werd daarbovenop nog eens 39 ton in beslag genomen. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de betrokken bedrijven. De NVWA doet nog nader onderzoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer