64+ton+illegale+middelen+in+beslag+genomen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

64 ton illegale middelen in beslag genomen

In totaal 64.000 liter illegaal gewasbeschermingsmiddel heeft de NVWA donderdag en vrijdag in beslag genomen.

Dat gebeurde tijdens een actie op verschillende plekken in Nederland, geeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aan (NVWA). De actie maakt deel uit van een onderzoek tegen een bedrijf dat wordt verdacht van het importeren en op de markt brengen van niet toegelaten middelen.

Bij de verdachte importeur werd 25 ton van het gewasbeschermingsmiddel gevonden. Bij distributeurs op vier andere locaties in Nederland werd daarbovenop nog eens 39 ton in beslag genomen. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de betrokken bedrijven. De NVWA doet nog nader onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer