Kamer+wil+respijt+voor+knelgevallen
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer wil respijt voor knelgevallen

De Tweede Kamer wil voorkomen dat gezonde melkveebedrijven door het fosfaatrechtenstelsel in de probleem komen. Het ministerie van Landbouw moet met financiers in overleg gaan over mogelijkheden om deze bedrijven te ondersteunen.

De motie van Jaco Geurts (CDA) kreeg dinsdag in de Tweede Kamer steun van onder meer VVD, D66 en ChristenUnie. In de motie wordt de regering verzocht in overleg te treden met financiers in de agrarische sector om binnen de kaders van de - nog te verlenen - derogatie te zoeken naar ondersteuning van de gezonde melkveebedrijven. Deze oproep is in lijn met een eerder advies van de knelgevallencomissie.

Minister Carola Schouten van Landbouw gaf vorige week tijdens het debat over de landbouwbegroting al aan met partijen in overleg te willen treden om te voorkomen dat gezonde melkveebedrijven door het fosfaatrechtenstelsel in financiële problemen komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer