Kamer wil respijt voor knelgevallen

De Tweede Kamer wil voorkomen dat gezonde melkveebedrijven door het fosfaatrechtenstelsel in de probleem komen. Het ministerie van Landbouw moet met financiers in overleg gaan over mogelijkheden om deze bedrijven te ondersteunen.

Kamer+wil+respijt+voor+knelgevallen
© Dirk Hol

De motie van Jaco Geurts (CDA) kreeg dinsdag in de Tweede Kamer steun van onder meer VVD, D66 en ChristenUnie. In de motie wordt de regering verzocht in overleg te treden met financiers in de agrarische sector om binnen de kaders van de - nog te verlenen - derogatie te zoeken naar ondersteuning van de gezonde melkveebedrijven. Deze oproep is in lijn met een eerder advies van de knelgevallencomissie.

Minister Carola Schouten van Landbouw gaf vorige week tijdens het debat over de landbouwbegroting al aan met partijen in overleg te willen treden om te voorkomen dat gezonde melkveebedrijven door het fosfaatrechtenstelsel in financiële problemen komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer