Ook 10 procent afroming bij leasen van fosfaatrechten

Melkveehouders krijgen volgend jaar ook bij het leasen van fosfaatrechten te maken met een afroming van 10 procent. Daarnaast betalen boeren voor elke overdracht 100 euro aan leges.

Ook+10+procent+afroming+bij+leasen+van+fosfaatrechten
© DIRK HOL

'Ook bij leasen van fosfaatrechten wordt er 10% afgeroomd. Hier is namelijk ook sprake van het overdragen van fosfaatrechten. Wanneer de heen- en de teruglease binnen 1 kalenderjaar plaatsvindt, dan wordt er 1 keer gekort', aldus RVO.nl op haar site.

Dit betekent ook dat verleasers deze 10 procent niet meer terug krijgen na de leaseperiode. Als de heen- en de teruglease binnen één kalenderjaar plaatsvindt, dan wordt er één keer gekort.

Geen afroming

Verder vindt er geen afroming van 10 procent plaats als er sprake is van erfopvolging of als de overdracht is aan een persoon waarmee bloed- of aanverwantschap bestaat in de eerste, tweede of derde graad.

Melkveehouders kunnen pas de rechten verhandelen als de generieke korting is geschied en als zij de beschikking hebben ontvangen met het aantal rechten dat is toegekend. Dit geldt zowel voor de overdracht van losse fosfaatrechten als voor de overdracht van fosfaatrechten bij bedrijfsoverdrachten of splitsingen.

Voor elke overdracht betalen melkveehouders 100 euro leges aan de RVO. Dit geldt zowel bij koop als bij lease.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer