Boer+scoort+met+protestlied+op+Facebook
Nieuws
© Arie Meijer

Boer scoort met protestlied op Facebook

De telefoon van melkveehouder Albert Altena uit Lutten staat roodgloeiend. Veel mensen reageren op zijn protestlied op Facebook tegen 'groepen die zonder knowhow, roepen en en schreeuwen hoe het moet gaan'.

De video is meer dan 22.000 keer bekeken en ruim 220 keer gedeeld. Door de fosfaatproblematiek vond Altena dat hij zijn stem moest laten horen. Dat deed hij eerst met zijn gitaar op een vergadering voor veel vertegenwoordigers van FrieslandCampina. Na afloop werd hij aangemoedigd om zijn lied op Facebook te zetten. In de video zit de melkveehouder tussen de kalfjes in de stal.

Hij zingt onder meer: 'Wij zijn de mensen van het platteland. Verzorgen er dieren en staan er voor klaar. Maar steeds zijn er groepen die zonder knowhow, roepen en en schreeuwen hoe het moet gaan. En het zijn de boeren, met zorg voor elkaar. Wij leven met dieren als kinderen te saam'.

'Wat u wilt eten beslist u toch zelf, maar dwing niet een ander met een zielig verhaal. Wij horen tevreden piep knor en geloei, met een goed leven voor de dieren verdienen wij alleen. En het zijn de boeren, met zorg voor elkaar. Wij leven met dieren als kinderen te saam.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer