OCI Nitrogen verwerkt varkensmest op Chemelot

OCI Nitrogen ontwikkelt samen met Re-N Technology een grootschalige biogasinstallatie op industrieterrein Chemelot, tussen Stein en Geleen. Hier wordt varkensmest omgezet naar biogas, gedroogde mestkorrels en zuiver water.

OCI+Nitrogen+verwerkt+varkensmest+op+Chemelot
© Eigen Foto

Onder de naam Zitta®Biogas Chemelot gaat de installatie een bijdrage leveren aan het oplossen van het mestoverschot in Nederland. Tegelijkertijd wordt het productieproces van OCI Nitrogen verduurzaamd.

Het biogas wordt ingezet voor de kunstmestproductie van OCI Nitrogen. Reststromen worden verwerkt tot organische mestkorrels.

De biogasinstallatie gaat ongeveer 700 kiloton mest verwerken, waarmee ruim 40 miljoen kubieke meter biogas kan worden geproduceerd. Dit staat gelijk aan het aardgasverbruik van 25.000 huishoudens. De restwarmte wordt benut op Chemelot.

4,5 miljoen kilo fosfaat

Zo wordt er 4,5 miljoen kilo fosfaat omgezet naar droge meststof voor export naar landen die om fosfaat verlegen zitten. Tevens wordt ongeveer 2 miljoen kilo stikstof gevangen en opgewerkt tot geconcentreerde vloeibare kunstmest.

De planning is om de biogasinstallatie in 2020 in bedrijf te hebben. De haalbaarheid is onder andere afhankelijk van de zogeheten Stimulering Duurzame Energie (SDE+) van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer