Brede+weersverzekeringsplan+SGP+sneuvelt+in+Kamer
Nieuws
© Pixabay

Brede weersverzekeringsplan SGP sneuvelt in Kamer

Boeren en tuinders moeten gewoon assurantiebelasting blijven afdragen op hun polis voor de brede weersverzekering. Het SGP-voorstel om vrijstelling te geven, is gesneuveld.

Het plan van Kamerlid Elbert Dijkgraaf kreeg geen meerderheid tijdens de stemmingen over het Belastingplan 2018. De regeringsfracties volgens het negatieve advies van staatssecretaris Menno Snel (Financiën) en stemden tegen.

Snel verzette zich met het argument dat een dergelijke vrijstelling in strijd is met het zogenoemde toetsingskader belastinguitgaven. Daarnaast zou het schrappen van de assurantiebelasting voor boeren en tuinders concurrentieverstorend zijn ten opzichte van andere sectoren.

Teleurstelling

LTO reageert teleurgesteld op de uitkomst. De organisatie vond het schrappen van de 22 procent assurantiebelasting 'een hele effectieve manier om de brede weersverzekering nog enigszins betaalbaar te houden voor ondernemers', aldus voorzitter Marc Calon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer