Consument geeft balkonplant hoger rapportcijfer

Consumenten geven balkon- en terrasplanten met 7,2 een hoger rapportcijfer dan vorig jaar. Toen was het gemiddelde cijfer een 6,7.

Consument+geeft+balkonplant+hoger+rapportcijfer
© Mooiwatplantendoen.nl

Dit blijkt uit het Balkon & Terrasonderzoek 2017 dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Bloemenbureau Holland. Voor het onderzoek werden 635 balkon- en terrasbezitters gepeild.

Mix van plantensoorten

Vaak staan op balkons en terrassen een mix van bloeiende -, groene - en kruidenplanten (48 procent) of alleen bloeiende planten (37 procent). Balkons en terrassen met alleen groene - of kruidenplanten zijn er nauwelijks.

De planten staan vooral in potten op de grond of hangen in bakken aan de reling. Iets minder dan 30 procent zegt geen planten op het terras of balkon te hebben, maar er wel ruimte voor te hebben. Op de stelling 'Mijn balkon of terras heeft dezelfde stijl als mijn interieur' antwoordt 30 procent bevestigend, maar 70 procent geeft aan dat interieur en terras totaal van elkaar verschillen.

Verkiezing

Op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl heeft een groene vakjury zich gebogen over de vraag welke planten deze zomer niet mogen ontbreken op het balkon en terras. De hangbegonia en de vlindermagneet Lantana zijn door de deskundigen uitgeroepen tot respectievelijk Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2017. Daarnaast heeft Mooiwatplantendoen.nl voor dit jaar drie eigentijdse terrassen ontworpen, mede gebaseerd op de tuintrends van 2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer