Drie nominaties voor Hollands Noorderkwartier

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is goed vertegenwoordigd in de lijst met genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2017 uitgeschreven door de Unie van Waterschappen.

Drie+nominaties+voor+Hollands+Noorderkwartier
© Unie van Waterschappen

De prijs kent vier categorieën: Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water en Energie. Met project De Zoete Stuw heeft HHNK op Texel een nominatie in de categorie Voldoende water.

Met deze nieuwe stuw lukt het op het eiland om het zoute water in de onderlaag af te voeren en het zoete water in de bovenlaag juist vast te houden. Het project is een samenwerking met Acacia Water en Svasek Hydraulics en is getest door de LTO Noord-afdeling Texel.

Groengas

In de categorie energie met het project 'Kritisch water vergassen' dat is ontwikkeld samen met SCW Systems. In het nieuwe concept wordt ontwaterd zuiveringsslib omgezet in 'groengas'.

Het project GE(O)ZOND Water is genomineerd in de categorie Schoon water en richt zich op de zogeheten ozonisatie als een geavanceerde methode voor de drinkwaterzuivering in de installatie in Wervershoof. Het project is een samenwerking tussen HHNK en PWN.

Cement injecteren

In de categorie Waterveiligheid is Hoogheemraadschap Rijnland genomineerd met het project Verbetering IJsseldijk Gouda. Door de slappe ondergrond dreigt de dijk zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde onderuit te glijden. Om dit te verhelpen is gekozen voor de zogeheten Cutter Soilmix (CSM)-methode, waarbij de dijk van binnenuit wordt versterkt door cement te injecteren.

De Waterinnovatieprijs wordt op 27 november uitgereikt. Tot en met 22 november kan op de site van Unie van Waterschappen op de genomineerden worden gestemd voor de Publieksprijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer