Hollands Noorderkwartier scherpt waterdoelen aan

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) scherpt de doelen van Kaderrichtlijn Water (KRW) voor het derde Stroomgebiedbeheerplan aan.

Hollands+Noorderkwartier+scherpt+waterdoelen+aan
© Hollands Noorderkwartier

De doelen worden bijgesteld vanwege de natuurlijke achtergrondbelasting. Voor de aanpassing worden watersysteemanalyses uitgevoerd voor alle 51 waterlichamen en het watersysteem waarin deze liggen.

HHNK wil voor de derde generatie stroomgebiedsbeheersplannen de KRW doelen en maatregelen gebieds- en watersysteemgericht vaststellen.

Fosfaat

In een eerste stap is een analyse gemaakt van de factoren lichtklimaat en nutriëntenbeschikbaarheid: wat bepaalt de troebelheid in de verschillende waterlichamen en hoe zit het met de beschikbaarheid van stikstof en fosfaat.

In een tweede stap is een analyse uitgevoerd volgens de systematiek van de Ecologische Sleutelfactoren naar het lichtklimaat, de productiviteit van het water en de habitatgeschiktheid voor waterplanten.

Waterlichamen

In een derde stap is een opzet gemaakt voor een watersysteemanalyse voor zes deelgebieden. In de vierde stap wordt de methodiek over alle 51 waterlichamen binnen HHNK uitgerold.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer