Vakbeurs Agritechnica gaat zondag van start

Agritechnica gaat zondag van start met 2.800 exposanten uit 53 landen. Het thema is 'Green Future – Smart Technology': gewasproductie nog efficiënter en preciezer.

De internationale vakbeurs in Hannover is van 12 tot 18 november, met op 12 en 13 november de exclusieve dagen. Volgens het Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), organisator van de Agritechnica, is het beursterrein volgeboekt.

Agritechnica is internationaler dan ooit. Bijna 1.700 (60 procent) exposanten komen uit het buitenland. De meeste buitenlandse bedrijven komen uit Italië (372 bedrijven), China (117), Nederland (112), Turkije (108), Frankrijk (107), Oostenrijk (73), Polen (69), Groot-Brittannië (58), Canada (57), Spanje (55), Denemarken (52) en de VS (49).

Belang landbouwsector

De grotere internationale belangstelling heeft volgens het DLG te maken met het wereldwijde belang van de landbouwsector. De sector speel de sleutelrol bij het voeden van de groeiende wereldbevolking. De beursorganisator verwacht meer dan 400.000 bezoekers, waarvan ongeveer 100.000 uit het buitenland.

Efficiëntere en preciezer gebruik van hulpbronnen, zoals meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, is een belangrijke uitdaging voor de landbouwsector. Landbouwtechnologie kan daar een bijdrage aan leveren. 'Green Future – Smart Technology' is daarom als thema voor de beurs gekozen.

Navigatie-app

Met de navigatie-app NUNAV is de reis naar Agritechnica in Hannover eenvoudiger dan voorheen. Met de app moet de verkeersdoorstroming met maximaal 25 procent kunnen verbeteren. Hoe meer weggebruikers NUNAV gebruiken voor de navigatie, hoe beter het systeem werkt.

De navigatie-app is gratis beschikbaar voor iOS in de Apple App Store en voor Android in de Google PlayStore.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer