Plaatsen van kisten effectiever met WIFO-kantelaar

WIFO introduceert per 1 januari de nieuwe K95 voorover-kantelaar. Het kantelmechanisme houdt de zijkant van de kist volledig vrij.

Plaatsen+van+kisten+effectiever+met+WIFO%2Dkantelaar
© Eigen Foto

Kisten uit de rij halen of direct tegen elkaar aan plaatsen met een voorover-kantelaar. Het was al mogelijk in combinatie met een verreiker, maar met de K95 nu ook met de heftruck.

Waar de huidige voorover-kantelaars nog een kantelmechanisme aan de zijkant van de kist hebben, beschikt de nieuwe WIFO K95 kantelaar over een bijzonder kantelmechanisme met twee uitschuifbare gebogen profielen.

Zijkanten vrij

Doordat het kantelmechanisme zich achter de kist bevindt, blijven de zijkanten volledig vrij waardoor het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Er is daardoor slechts één heftruck nodig voor de handling van de kisten. Dit bespaart tijd en ruimte.

De machine is uitgevoerd met een bovenklem die bij standaard aardappelkisten (1,60 meter breed) precies op de kistenrand valt waardoor de bovenzijde van de kist volledig vrij is en de producten goed de kist uit kunnen komen. De kist wordt volledig geklemd waardoor deze niet of nauwelijks zal beschadigen.

Wanneer de klem volledig geopend is, kunnen er meerdere lege kisten worden opgepakt. Door het toepassen van een volgorde-ventiel is het mogelijk om kisten zorgvuldig en gedoseerd te legen.

Draagvermogen

De kantelaar beschikt over een ruime kiphoek van 150 graden en een maximaal draagvermogen van 2.500 kilo. De K95 wordt standaard geleverd voor de heftruck maar is tevens geschikt voor elk type verreiker.

Wifo presenteert de K95 op de Agritechnica in Hannover. Per 1 januari 2018 zal de eerste 0-serie van vijf stuks beschikbaar zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer