Ten Have bouwt Dartelstal met innovatief krediet

Familie Ten Have Mellema in Beerta ontvangt als eerste landbouwondernemer een innovatief borgstellingskrediet (BL Plus Landbouwinnovatie). Dat gebruiken ze hun nieuw te bouwen Dartelstal.

Ten+Have+bouwt+Dartelstal+met+innovatief+krediet
© Maatschap Ten Have

De vleesvarkenstal met buitenuitloop is voor de productie van het varkensvleesmerk Hamletz. 'We zijn blij met deze borgstelling. Dat helpt mee in de realisatie om lekkerder vlees met meer dierenwelzijnssterren in het winkelschap te krijgen. We werken ook nog eens met voer uit de regio, onder meer lupine en granen en een lage CO2 foodprint', reageert Annechien ten Have Mellema.

De Rabobank financiert de Dartelstal van de familie. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit staat borg voor 70 procent van de bedrijfsfinanciering waar geen zekerheid tegenover staat.

Breder en sneller

De regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten, afgekort BL, is sinds begin dit jaar de opvolger van de Garantstelling Landbouw (GL). De BL is veel breder toepasbaar en bij voldoende perspectief sneller door een aangesloten bank in te passen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit.

Geheel nieuw is dat nu ook een borgstelling verstrekt kan worden voor innovatieve landbouwondernemers die willen investeren in een nieuw marktconcept, product of productieproces. De investering moet gericht zijn op verduurzaming van de productie die verder gaat dan de wettelijke normen en het product moet onderscheidend in de markt worden gezet. LNV hoopt dat de borgstelling voor landbouwinnovaties veel meer innovaties, zowel in de veehouderij als in andere sectoren, mogelijk maakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer