Noord%2DHolland+ondersteunt+innovaties+in+landbouw
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Noord-Holland ondersteunt innovaties in landbouw

Provincie Noord-Holland stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor innovaties in de landbouw. Doel is om nieuwe technieken te introduceren die goed zijn voor de natuur, het landschap en de leefomgeving.

'Noord-Hollandse boeren en tuinders lopen wereldwijd voorop als het gaat om innovaties die zorgen voor minder emissies en minder gebruik van grondstoffen. Deze subsidieregeling draagt bij aan het behouden van die voorsprong, ' stelt landbouwgedeputeerde Jaap Bond.

Waarborgen

De bestuurder benadrukt dat de innovaties niet alleen goed zijn voor het milieu. 'Het waarborgt ook de toekomst van deze belangrijke economische sector.'

Bijna twee derde van het Noord-Hollandse grondoppervlak heeft een agrarische bestemming. De provincie streeft naar toekomstbestendige landbouwbedrijven en een goede leefomgeving, stelt Bond.

Praktijkrijp

De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen, testen en praktijkrijp maken van duurzame innovaties. Bijvoorbeeld door technieken te introduceren die zorgen voor energiebesparing, vernieuwingen in de distributieketen, minder bodemdaling in veenweidegebieden of minder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Noord-Hollandse agrarische samenwerkingsverbanden, die werken aan het praktijkrijp maken van landbouwinnovaties, kunnen vanaf maandag 30 oktober 2017 tot en met 31 januari 2018 subsidie aanvragen voor het ontwikkelen en testen van nieuwe duurzame technieken. De Landbouwinnovatieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP).

Buitengebied

POP is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met een focus op innovatie en duurzaamheid in de landbouw. De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar die door de Europese Unie wordt verdubbeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer