Biologische boerderij 't Schop wint make-over

Jan en Cecile van den Broek van biologische boerderij 't Schop uit Hilvarenbeek hebben een restyling van hun boerderijwinkel gewonnen. Dat was de prijs van de campagne Over de vloer bij de boer van Food Inspiration.

De prijswinnaar werd maandag bekendgemaakt tijdens de Food Inspiraton Days in Veghel. Volgens de jury heeft de winnende boerderij uit Hilvarenbeek een hoge mate van betrokkenheid bij de regio, een grote educatieve functie voor de buurt en werken de eigenaren Cecile en Jan van den Broek op diverse wijze samen met andere (boeren)bedrijven en initiatieven.

Toch is de boerderijwinkel geen representatief visitekaartje, geeft eigenaar Cecile van den Broek aan. 'Ik weet dat we qua sfeer, informatie en verleiding onze klanten in de boerderijwinkel veel beter kunnen bedienen, maar wij weten niet zo goed hoe. De ingrediënten zijn aanwezig, maar nu dat stukje marketing en promotie nog.'

Mystery-guest

De jury, bestaande uit Nils den Besten (Den Besten's Melk), Joris Lohman (Food Hub), Natascha Kooiman (Smaackmakers), Robert Jan Marringa (AgriFood Capital), Peter van de Voort (Remeker), Martijn Rol (Rabobank), Theo Rooijackers (Buitenkans Advies), Hans van Veen (Appèl) en Hans Steenbergen (Food Inspiration), bepaalde de winnaar aan de hand van de aanmeldingen, een mystery-guest bezoek aan de finalisten en de presentaties van tijdens de finaledag, die dinsdag plaats vond bij Rabobank Randmeren in Nijkerk.

De jury oordeelde onder andere op de praktische en financiële haalbaarheid van het plan, de mate van duurzaamheid van de boerderij en de rol die het bedrijf speelt, zowel in de regio als voor de agrarische sector in zijn geheel. Tien genomineerde ondernemers streden om een reystyling van hun boerderijwinkel.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer