Boeren maken burger bewust

Boer Bewust start een campagne om burgers te laten zien wat er allemaal voor nodig is om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Vrijdag was het voor het eerst Thank a Farmer Day.

De campagne trapte vrijdag af met advertenties in de Telegraaf en Metro waarin boeren hun verhaal vertellen. Boer Bewust is opgericht door boeren die zich ergerden aan de eenzijdige berichtgeving in de media over de gangbare landbouw.

'We zijn niet uit op medelijden of een schouderklopje, maar we willen bij consumenten het besef vergroten over wat er nodig is om goede en gezonde voedingsmiddelen te produceren', zegt Koos In 't Hout, communicatieadviseur van Boer Bewust.

Vrijdag was het voor het eerst Thank a Farmer Day. Boer Bewust haalde deze Dank een Boer Dag uit Amerika, waar het al een bekend fenomeen is. 'We hebben de afstand tussen boer en burger te groot laten worden, we willen deze weer verkleinen', aldus In 't Hout.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer