Steun Bionext gangbaar initiatief Biddinghuizen

Bionext juicht het publiciteitsinitiatief van de gangbare boeren rond Biddinghuizen toe. Dat geeft woordvoerder Miriam van Bree aan.

Steun+Bionext+gangbaar+initiatief+Biddinghuizen
© Studio Kastermans

Enkele boeren hebben zich verenigd in Boer Bewust. Zij willen de gangbare sector in een positiever daglicht plaatsen bij de consument via promotieborden bij gangbare akkerbouwers, fruittelers en veehouders.

'Dat de consument straks ziet op welke manier een perceel wordt bewerkt, is alleen maar goed. Met dit soort acties komen boeren dichter bij de consument te staan', geeft Van Bree aan.

Gemeente Dronten

Het is niet voor niets dat juist in gemeente Dronten gangbare boeren het initiatief nemen tot een publiciteitscampagne. Gemeente Dronten liet in mei weten de grootste biologische gemeente in Nederland te zijn.

Dronten plaatste samen met de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw twee spandoeken bij biologische akkerbouwers.

Geen anti-biobeweging

Maar dat is volgens initiatiefnemer Peter van Damme van Boer Bewust Peter niet het enige. Hij benadrukt dat Boer Bewust geen anti-biobeweging is, maar een stukje bewustwording wil creëren.'De consument wordt te eenzijdig voorgelicht.'

'Overheden, media en marketingbedrijven schetsen een beeld waardoor het lijkt alsof de gangbare boeren niet goed bezig zijn, terwijl wij wel bewust telen. In bedrijfskantines kunnen werknemers vaak niet meer kiezen.'

Genuanceerder

Er wordt volgens hem veelal alleen biologisch voedsel aangeboden, omdat bedrijven ook aan duurzaamheidscriteria moeten voldoen. 'De consument wordt een worst voorgehouden, maar het ligt veel genuanceerder.'

Gangbare boeren stellen dat biologisch meer aan pr kan doen omdat ze hier geld voor ontvangt. Volgens Van Bree van Bionext is er ook geld vanuit Brussel voor promotie van de gangbare sector. 'Het potje is veel groter dan alleen voor de biologische sector.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer