Aangepaste+aandrijving+voor+FarmaX%2Dspitmachine
Nieuws
© Eigen Foto

Aangepaste aandrijving voor FarmaX-spitmachine

Op Agritechnica presenteert FarmaX de vernieuwde DRP Perfect spitmachines. Het meest opvallend is de aangepaste aandrijflijn.

De rotor wordt voortaan aan één zijde aangedreven. Hierdoor ontstaat aan de andere zijde de mogelijkheid voor aandrijving van een aangedreven rol. Want afhankelijk van grondsoort en gewas worden aangedreven rollen steeds belangrijker bij grondbewerking en zaaien in één werkgang.

Zo biedt FarmaX de keuze uit een egrol, packerwals, ringrol of een buizenrol. Nieuw is ook de aparte overbelastingsbeveiliging voor de - eventueel gemonteerde - aangedreven rol.

Zwaartepunt

Bovendien is het draaipunt van deze rol aangepast. Dit draaipunt ligt nu in het hart van de rotor. Er is dus geen verplaatsing van het zwaartepunt. Dit bevordert de stabiliteit van de machine.

De nieuwe DRP-Perfect spitmachines zijn leverbaar in de werkbreedtes 2,50, 2,75 en 3,00 meter. Bij de ontwikkeling van deze spitmachines is veel aandacht besteed aan gebruiksgemak en verbetering van de bodemkwaliteit. De nieuwe spitmachines zijn nog onderhoudsvriendelijker dan voorheen.

Eén werkgang

De DRP Perfect wordt vaak gecombineerd met een zaaimachine. Zo zijn alle benodigde bewerkingen in één werkgang uit te voeren. Naast brandstofbesparing is er aanzienlijk minder structuurschade doordat er minder verdichting optreedt van de ondergrond.

Tegelijkertijd verbetert de waterhuishouding, waardoor meststoffen beter benut worden. Bovendien wordt overtollig regenwater beter afgevoerd. Dit is vooral belangrijk op slempgevoelige klei- en lössgronden. In de praktijk leiden deze landbouwkundige aspecten van spitten tot een hogere gewasopbrengst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer