Zes+meter+brede+spitmachine+van+FarmaX
© Nieuwe Oogst

Zes meter brede spitmachine van FarmaX

FarmaX in Denekamp heeft vanmiddag een geheel nieuw ontwikkelde zes meter brede spitmachine onthuld. De Super Six spitmachine heeft een capaciteit van 3,6 hectare per uur.

Door de machine 90 graden te draaien, ontstaat een transportbreedte van 2,60 meter voor over de openbare weg. De 12 ton zware spitmachine heeft dan een lengte van 11 meter.

Capaciteit

Farmax speelt met deze machine in op de vraag naar capaciteitsvergroting. De spitmachine is geschikt voor agrarisch loonwerk en grootschalige landbouwbedrijven in exportlanden.

Farmax zoekt het bij spitten niet in de snelheid maar in de werkbreedte. Met maximaal 6 kilometer per uur blijft de bodemstructuur behouden. Bovendien is extra brandstofverbruik per hectare te voorkomen.

Agritechnica

De ontwikkeling van de machine is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van 60.000 euro van de provincie Overijssel. Reden waarom directeur Alfonds Sleiderink samen met gedeputeerde Theo Rietkerk de nieuwe machine onthulde.

De officiële presentatie van de Super Six spitmachine is op Agritechnica 2013 in Hannover. ‘Spitten is iets Nederlands, maar de wereld daarbuiten is groot’, zegt Sleiderink

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer