Actiegroep houdt vast aan fysieke plantenklok

De actiegroep 'Behoud de Plantenklok' houdt vast aan een fysieke plantenklok bij Royal FloraHolland.

Actiegroep+houdt+vast+aan+fysieke+plantenklok
© FloraHolland

Dat meldt de groep van verontruste kwekers en handelaren na de speciale algemene ledenvergadering van de bloemenveiling waarin is gesproken over de digitaliseringsplannen voor de plantenklokken in de FloraHolland-locaties Aalsmeer en Naaldwijk.

Planten langs klok

Beeldveilen, waarbij producten niet meer fysiek voor de veilingklokken worden gevoerd, is in de strategie van FloraHolland een belangrijk onderdeel van de digitalisering van de bloemen- en plantenafzet. 'Wij zijn het wel eens met verdere digitalisering, maar willen ook de fysieke veiling behouden', zegt Jos Kester, woordvoerder van de actiegroep 'Behoud de Plantenklok'. Bij een fysieke veiling gaan de karren met planten zichtbaar tijdens het veilproces langs de veilingklokken.

FloraHolland gaat het beeldveilen gefaseerd invoeren, bleek tijdens de speciale algemene ledenvergadering. Aanvankelijk wilde de bloemenveiling begin oktober volledig op beeldveilen bij de planten overgaan. Bij bloemen is dit al gebeurd.

Landelijk veilen

Tijdens de vergadering liet de directie van FloraHolland weten dat het bedrijf overgaat op volledig beeldveilen op een natuurlijk moment. Dat is als het landelijk gaat veilen of als er niet meer genoeg kopers op de tribune zitten. Bij het introduceren van één landelijke, digitale veilingklok maakt het niet uit in welke vestiging van FloraHolland de te veilen planten staan. Ze kunnen daarom dan niet meer voor een klok komen.

De speciale algemene ledenvergadering werd op verzoek van de actiegroep 'Behoud de Plantenklok' gehouden. Hoe de gefaseerde invoering van het beeldveilen zijn beslag krijgt, wordt besproken in de klankbordgroep 'Versterken Plantenklok. Daarin zitten twee vertegenwoordigers van de actiegroep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer