Leden FloraHolland willen verschillend lidmaatschap

Leden van Royal FloraHolland willen dat de bloemenveiling grote en kleine leden verschillend gaat behandelen. Dat blijkt uit een peiling onder de leden.

Leden+FloraHolland+willen+verschillend+lidmaatschap
© FloraHolland

Bijna twee op de drie leden van FloraHolland is hiervan voorstander. Een op vijf FloraHolland-leden is pertinent tegen, terwijl 18 procent er misschien wat voor voelt. Volgens algemeen directeur Lucas Vos van FloraHolland betekent deze wens dat grote leden voordelen krijgen ten opzichte van kleine leden.

Coöperatiestructuur

FloraHolland is bezig met een nieuwe opzet van de coöperatiestructuur, waarin ook de onderdelen lidmaatschap en tarieven onder handen worden genomen. Hierover houdt de bloemenveiling sessies met de leden.

Leden van FloraHolland zijn eveneens voor het doorvoeren van het principe van 'kostenmaker is kostendrager'. Dit krijgt de steun van een kleine 70 procent van de telers. Daarbij bestaat er een grote voorkeur voor het gedeeltelijk instellen van dit principe. Driekwart van de kwekers wil dit. Eén op de vijf telers zou dit stelsel graag volledig zien doorgevoerd. De klok wordt als gevolg hiervan duurder dan de directe verkoop, zegt Vos.

Afzetplicht

Afzetplicht via FloraHolland geniet de steun van bijna negen op de tien leden. Zij vinden dat FloraHolland-leden niet buiten de veiling om mogen handelen. Deze wens leeft vooral onder de Nederlandse telers. Maar iets meer dan de helft van de internationale leden is de mening toegedaan dat er een afzetplicht moet zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer