Meer+weidevogels+in+Land+van+Heusden+en+Altena
Nieuws
© Hanneke de Boer

Meer weidevogels in Land van Heusden en Altena

De leden van de Weidevogelbescherming Land van Heusden en Altena hebben dit jaar 651 nesten van weidevogels gevonden en zo veel mogelijk beschermd. Dat is een recordaantal.

In 2016 betrof het 526 nesten en in 2015 werden 550 nesten gevonden en beschermd. Dit schrijft het Brabants Dagblad. De belangrijkste groei van het aantal nesten was er bij de kievit, grutto, tureluur en wulp.

De toename is te verklaren doordat het zoekgebied is uitgebreid dankzij de beschikbaarheid van meer vrijwilligers. En bij Veen is een nieuwe zoekgroep gestart. Daarnaast konden veel kuikens beschutting vinden in de vorig jaar aangelegde plasdrasweilanden.

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer