NAK verlaagt meer pootgoed in klasse

De NAK heeft in de nacontrole tot nu toe met 21,5 procent een hoger percentage pootgoed in klasse verlaagd dan gemiddeld.

NAK+verlaagt+meer+pootgoed+in+klasse
© Nieuwe Oogst

Het verlagingspercentage van 21,5 procent heeft betrekking op nog maar 3,4 procent van het te onderzoeken oppervlakte. 'Het is wel de indicatie dat het uiteindelijke verlagingspercentage in de nacontrole dit seizoen hoger zal zijn dan voorgaande jaren', aldus de keuringsdienst.

De eerste resultaten van de nacontrole is een tegenvaller voor de pootgoedsector. Hoe meer verlagingen in klasse, des te lager de prijs die de telers en de handelshuizen ontvangen. In de voorgaande vier jaren schommelde het percentage tussen de 6,7 en 14,8 procent.

De bemonstering voor de nacontrole van het pootgoed verloopt goed. De buitendienst van de NAK had tot begin deze week 3.417 monsters (683.400 knollen) genomen. Dit is naar verwachting 14 procent van het totaal te onderzoeken aantal knollen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer