Eerste 35 hectare pootgoed gerooid

De eerste 35 hectare pootaardappelen is bij de NAK inmiddels als gerooid gemeld.

Eerste+35+hectare+pootgoed+gerooid
© Nieuwe Oogst

Van ongeveer 14.000 hectare is het loof vernietigd en van ruim 11.500 hectare is de toestemming voor loofvernietiging aangevraagd. De veldkeuring verloopt volgens de NAK voorspoedig. De vele neerslag die op sommige plaatsen is gevallen, zorgt tot nu toe niet voor problemen.

Van de 41.120 hectare is toe en met vorige week 7,5 procent in klasse verlaagd en 0,8 procent afgekeurd. Deze percentages zijn landelijk gezien lager dan de afgelopen twee jaar. In 64 procent van de gevallen is bacterieziek de oorzaak van de verlaging. Dit percentage is lager dan de afgelopen twee jaar, toen het ging om circa 80 procent.

Mozaik

Mozaïek is in 16 procent de verlagingsreden. Bij overig oorzaken is de voornaamste verlagingsreden raszuiverheid, vanwege opslag. De NAK start volgende week met de monstername voor de nacontrole en het bruin- en ringrotonderzoek, waarna het laboratorium in week 33 met de onderzoeken zal starten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer