McDonald's bant antibiotica uit kip

McDonald's faseert vanaf januari 2018 het gebruik van antibiotica bij kip voor onder meer kipnuggets en -burgers uit. De fastfoodketen begint met het uitbannen van antibiotica in de VS, Europa, Brazilië, Japan en Zuid-Korea.

McDonald%27s+bant+antibiotica+uit+kip
© McDonald's

De actie van McDonalds richt zich op antibiotica's die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het belangrijkst zijn voor het terugdringen van antibioticaresistentie bij mensen. Het gehele eliminatietraject moet in januari 2027 zijn afgerond. Het bedrijf zegt echter ernaar te streven om een gehele ban op antibiotica eerder te bereiken.

Integrale aanpak

McDonald's geeft aan voor het uitfaseren van antibiotica nauw samen te werken met boeren en dierenartsen. Daarbij staan dierenwelzijn en de verbetering van de levensomstandigheden van dieren volgens de retailer centraal, aldus de fastfoodketen.

In Europa is in eerste instantie het gebruik van het antibioticum colistine nog toegestaan, schrijft McDonalds op de website. Voor eind 2019 moet het gebruik daarvan echter ook zijn beëindigd. Tegen eind 2019 wil de retailer ook antibioticagebruik voor kippenvlees in Rusland en Australië hebben aangepakt.

Later worden andere markten meegenomen in het beleid, aldus McDonald's. McDonalds gaf in 2015 al aan het gebruik van antibiotica in de veehouderij te willen reduceren en waar mogelijk achterwege te laten

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer